Министерски съвет излезе с пост във фейсбук, ориентиран срещу дезинформацията. Силите

...
Министерски съвет излезе с пост във фейсбук, ориентиран срещу дезинформацията. Силите
Коментари Харесай

Министерски съвет: НАТО са наши съюзници, а не чужди сили

Министерски съвет излезе с пост във фейсбук, насочен против дезинформацията. 

Силите на НАТО в България не са „ непознати сили “ и това е доказано от тълкувателно решение на Конституционния съд. Нашите съдружници в НАТО ни оказват помощ да засилим защитата си. Повече съюзнически сили значи по-добра отбрана на България, написа в поста.

Заглавието на обявата гласи „ Факти против дезинформацията “. 

България е член на НАТО от 20 години. Българските въоръжени сили са сили на НАТО от 20 години. Българската войска е войска на НАТО от 20 години. " Въпреки това в общественото пространство се популяризират подправени вести и внушения, които всяват неустановеност и боязън измежду жителите и обслужват политически интерес, който няма нищо общо с националния интерес на България ", показват още от Министерски съвет.

Оттам предизвестиха за подправени вести с примерно заглавие - " НАТО ще разполага войски в България, мирише на война ".

И показаха обстоятелствата:

Силите на НАТО в България не са „ непознати сили “ и това е доказано от тълкувателно решение на Конституционния съд. Нашите съдружници в НАТО ни оказват помощ да засилим защитата си. Повече съюзнически сили значи по-добра отбрана на България.

НАТО може да разположи сили в съюзнически страни, само че единствено със единодушието на страна членка, каквато е България. Процедурата е строго регламентирана и когато е належащо, може да се задейства. Тази опция ни прави по-силни и подсигурява нашата сигурност.

 НАТО има проекти за усилване на сигурността на популацията в своите страни членки с спомагателни качества. За да може да се възползва от тази помощ, България би трябвало авансово да се приготви и да построи инфраструктура. Подобна инвестиция ще се отрази директно на качеството на живот на жителите, ще усъвършенства транспортната съгласуваност, ще даде мощен подтик на развиване на локалната стопанска система, ще отвори доста нови благоприятни условия – и в това време, ще бъдем още по-защитена страна, със мощна защита.

Засилването на българската защита с присъединяване на нашите съдружници от НАТО, на наша територия, прави България по-сигурна, по-стабилна, по-добро място за вложения и с висок стандарт на живот, съобщи Дарик. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР